Dvije selekcije zvorničkih rukometaša na završnim omladinskim turnirima Srpske

0

ZVORNIK – Mladi rukometaši zvorničke Drine, selekcije 2006. i 2008. godište, uspjeli su da se plasiraju na završne omladinske turnire u Republici Srpskoj, što je najveći uspjeh u mlađim kategorijama ovog kluba. Ujedno, ovo je najbolji pokazatelj da je jedini ispravan i siguran put u stvaranju sportskih klubova u manjim sredinama, rad sa mlađim kategorijama.

Nebojša Koval, trener omladinskih kategorija u Rukometnom klubu Drina, kaže da trenutno rade sa tri kategorije, 2008. godište i mlađi, 2006. i mlađi, te 2004. godište.

– Sa 2008. i 2006. godištem smo uspjeli da se kvalifikujemo na završne omladinske turnire u Republici Srpskoj što je, koliko ja znam, najveći uspjeh u mlađim kategorijama od osnivanja kluba. Cilj nam je da rad sa djecom podignemo na viši nivo, da ih što više trenira kako ne bi vrijeme provodili na ulici. Sljedećeg vikenda imamo završni turinir za 2008. godište u Doboju, na kome će nastupiti osam najboljih klubova iz Srpske, a četiri prolaze na finalni turnir u BiH. Za 2006. godište je nama pripala čast da organizujemo završni turinir 22. maja, a takođe će učestvovati osam najboljih ekipa iz Republike Srpske, kada očekujemo da ova selekcija izbori plasman na završni turnir BiH – rekao je Koval.

On je dodao da im je cilj da iz svake od ovih generacija izdvoje po dva ili tri igrača koje će prebacivati u starije kategorije, odnosno prvi tim.

– Iz generacije 2004. godišta već imamo četiri igrača u prvom timu, iz generacije 2006. godišta imamo dva igrača u prvom timu, a iz 2007. godišta je golman u prvom timu – istakao je Koval i dodao da će na ovaj način uvoditi u prvi tim sve više zvorničkih igrača kako bi smanjili dovođenje rukometaša sa strane u prvi tim.

On je posebno istakao činjenicu da je članstvo i treniranje u klubu besplatno za sve mlade ljubitelje rukometa.

(infobirac.net)

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име