ERKIĆ: U AVGUSTU EVIDENTIRANO 45 ILEGALNIH MIGRANATA

0

ZVORNIK – Na području Policijske uprave Zvornik u avgustu je evidentirano 45 ilegalnih migranata, što je u odnosu na isti period prošle godine više za 23 migranta, izjavio je načelnik Sektora policije u ovoj upravi Dražan Erkić.

Erkić je na konferenciji za novinare istakao da je među migrantima bilo pet žena i troje maloljetne djece, a ostalo su muškarci.

On je podsjetio da u avgustu nije bilo krivičnih djela ni prekršaja koje su počinili ilegalni migranti, niti je bilo krivičnih djela u kojima su žrtve bile ova lica.

Iznoseći podatke iz oblasti saobraćaja, Erkić je naveo da su u avgustu na području Policijske uprave Zvornik evidentirane 52 saobraćajne nezgode, što je za četiri nezgode ili osam odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Erkić je dodao da je od ukupno 52 saobraćajne nezgode, 20 bilo sa povrijeđenim licima, od kojih je pet sa teže i 15 sa laške povrijeđenima, dok su sa materijalnom štetom bila 32 udesa.

Načalnik Sektora policije je istakao da su na putevima koje kontriliše Policijska uprava Zvornik u avgustu kontrolisana 1.862 vozača i vozila, te izdato 1.711 prekršajnih naloga.

Erkić je rekao da je u avgustu iz saobraćaja isključeno 27 vozila i 222 vozača, od kojih su 193 vozača isključena zbog vožnje pod dejstvom alkohola, kao i dva vozač zbog odbijanja testiranja na prisustvo alkohola u organizmu.

On je rekao da je 12 vozača isključeno iz saobraćaja zbog odbijanja testiranja na prisustvo narkotičkih sredstava, kao i jedna vozač koji je bio pozitivan na opojne droge i dodao da je 10 vozača isključeno iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje i četiri vozača zbog upravljanja vozilom za vrijeme trajanja zabrane.

“Analizirajući uzroke koji najčešće dovode do saobraćajnih nezgoda, evidentno je da je neprilagođena brzina uslovima i stanju puta dominantan uzrok, te nedovoljno odstojanje vozila tokom vožnje i strana kretanja”, rekao je Erkić.

Načelnik Sektra kriminalističke policije u Policijskoj upravi Zvornik Mladen Savić rekao je da su u avgustu ukupno evidentirana 63 krivična djela, što je za tri krivična djela ili pet odsto više u odnosu na isti mjesec prošle godine.

“Od evidentiranih krivičnih djela, 57 je iz oblasti opšteg kriminaliteta, jedno krivično djelo iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i pet krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta“, naveo je Savić.

Ističući da su u strukturi krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta, tri zloupotreba službenog položaja i ovlašćenja, skidanje ili povreda službenog pečata i nesavjestan rad u službi, Savić je rekao da su zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podnesena četiri izvještaja protiv četiri lica.

Savić je naglasio da je ovim krivičnim djelima pričinjena materijalna šteta od 122.967 KM, koliko iznosi i visina stečene protivpravne imovinske koristi.

Načelnik Policijske uprave Zvornik Aleksandar Vasiljević rekao je da u avgustu nije bilo krivičnih djela, ni prekršaja koji izazivaju veću uznemirenost građana, naglašavajući da je stanje bezbjednosti na području koje pokriva ova uprava zadovoljavajuće.

Govoreći o predizbornoj kampanji, koja je u toku, Vasiljević je rekao da pripadnici Policijske uprave Zvornik postupaju u skladu sa preporukama Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Vasiljević je naglasio da na području ove uprave do sada nije evidentiran nijedan incident, niti krivično djelo na predizbornim skupovima.

Novum
Novum
Novum
Novum

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име