ERKIĆ: U FEBRUARU IZ SAOBRAĆAJA ISKLJUČENA 53 VOZAČA I 12 VOZILA

0

ZVORNIK – Na području Policijske uprave Zvornik u februaru je evidentirana 31 saobraćajna nezgoda, što je manje za 12 nego u istom periodu prošle godine, izjavio je danas načelnik Sektora policije u ovoj upravi Dražan Erkić.

“Od ukupno 31 saobraćajne nezgode, 11 je bilo sa povrijeđenim licima, jedna sa poginulim, a sa materijalnom štetom”, rekao je Erkić na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, policija je u februaru na putevima koje pokriva Policijske uprava Zvornik kontrolisala 780 vozača i vozila i izdala 1.183 prekršajna naloga.

Erkić je naveo da je u februaru iz saobraćaja isključeno 12 vozila i 53 vozača, od kojih 36 zbog vožnje pod uticajem alkohola, jedan zbog vožnje pod uticajem narkotičkih sredstava, a šest zbog odbijanja da se testiraju na prisustvo opojnih droga.

“Analizirajući uzroke koji dovode do saobraćajnih nezgoda, evidentno je da je najdominantniji uzrok neprilagođena brzina uslovima puta te strana kretanja, odstojanje, kao i vožnja pod dejstvom alkohola”, rekao je Erkić.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Mladen Savić rekao je da je u februaru na području koje pokriva Policijska uprava Zvornik evidentirano 50 krivičnih djela, što je za sedam ili 16,3 odsto više nego u istom mjesecu prošle godine.

“Zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podneseno je 46 izvještaja protiv 42 lica”, rekao je Savić i dodao da je među ovim izvršiocima 12 povratnika u činjenju krivičnih djela.

Prema njegovim riječima, materijalna šteta koja pričinjena ovim krivičnim djelima iznosila je 658.937 KM.

Savić je naglasio da je od evidentiranih krivičnih djela, 39 bilo iz oblasti opšteg kriminaliteta, pet iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, četiri krivična djela iz oblasti privrednog kriminaliteta i dva krivična djela iz oblasti javnog saobraćaja.

Prema njegovim riječima, koeficijent ukupne rasvijetljenosti krivičnih djela iznosio je 71,4 odsto, a po nepoznatom izvršiocu 42,9 odsto.

Načelnik Policijske uprave Zvornik Aleksandar Vasiljević rekao je da u februaru nije bilo krvičnih djela, a ni prekršaja u većem obimu koji bi mogli izazvati uznemirenost građana i dodao da je bezbjednosno stanje na području ove uprave zadovoljavajuće.

(Foto: Arhiva)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име