Facebook uvodi novo pravilo za dijeljenje članaka s portala

0
Prije dijeljenja linka na neki članak korisnici će morati odgovoriti na Facebookov upit.

Facebook je putem Twittera obavijestio korisnike da kreću isprobavati novi podsjetnik koji će ljude pitati žele li podijeliti članak koji još nisu otvorili, piše “Verge”.

Naime, korisnicima će prije dijeljenja nekog linka “iskočiti” poruka koja će ih podsjetiti da članak pročitaju prije nego što ga podijele. Ipak, čak i ako ne žele svejedno će ga moći objaviti. Portparol Facebooka je naglasio da će dodatak doći do sveukupno šest odsto korisnika koji Facebook pokreću na Androidu.

“Danas krećemo s testiranjem novog načina promoviranja informiranog dijeljenja novinskih članaka. Ako objavljujete članak koji niste pročitali, pokušaćemo vas ohrabriti da ga ipak otvorite prije nego što ga podijelite s drugima”, stoji u objavi.

Podsjetnik je manji od onog koji koristi Twitter koji je tom opcijom razjario velik broj korisnika koji su članak pročitali negdje drugdje, a samo su htjeli podijeliti poveznicu s drugog portala.

Iz Facebooka kažu da će poruka pokušati pomoći korisnicima da se informišu o stvarima koje dijele. Radi se o još jednom od nastojanja sprečavanja širenja dezinformacija, problemom s kojim se Facebook suočava već godinama. Kao što poruka upozorava, ne otvaranje članka dovešćeće do “propuštanja ključnih činjenica”, s obzirom da naslovi vrlo često pričaju samo dio priče.

(N1 Hrvatska)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име