FORMIRAN ŠTAB AKCIJE “SREBRENICA 2021”

0

ZVORNIK – Formiran je Štab akcije “Srebrenica 2021” koji će rukovoditi pripremama i aktivnostima na obezbjeđivanju javnog skupa 11. jula u Potočarima, rekao je danas načelnik Sektora policije u Policijskoj upravi Zvornik Dražan Erkić.

Erkić je naglasio da su u vezi sa bezbjednim održavanjem javnog skupa u Potočarima kod Srebrenice, članovi Štaba iz Policijske uprave Zvornik održali niz sastanaka sa organizatorom, odnosno članovima Odbora za obilježavanje 11. jula.

“Štab akcije je u ovom periodu ostvario saradnju sa svim bezbjednosnim agencijama u Republici Srpskoj, Federaciji BiH i šire, radi bezbjednog održavanja skupa u Potočarima”, rekao je Erkić.

On je naglasio da će se ova bezbjednosna akcija provoditi u skladu sa svim epidemiološkim mjerama koje budu na snazi na području Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević zaveo je i ove godine bezbjednosnu akciju “Srebrenica 2021” i formirao Štab akcije.

Govoreći o ilegalnim migrantima, Erkić je rekao da su u maju na području Policijske uprave Zvornik pronađena i evidentirana 262 migranta, a u istom mjesecu godinu dana ranije njih 37.

Od evidentiranog broja svi su bili muškarci i samo jedna žena. Iz Pakistana evidentirano je 175 migranata, dok su ostali iz drugih zemalja Bliskog istoka.

Erkić je dodao da na području Policijske uprave Zvornik nije bilo prekršajnih i krivičnih djela koje su počinili ilegalni migranti, niti su oni bili žrtve krivičnih ili prekršajnih djela u maju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име