Gašić: Tržište u Republici Srpskoj je stabilno

0

BANJALUKA – Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić, kazala je tokom gostovanja u emisiji ATV-a “Dosije”, da je tržište u Srpskoj stabilno, te da nema mjesta panici.

Kako kaže, u Srpskoj nije došlo do prekida lanca snabdijevanja.

“Razumijemo strah kod građana. Ponovilo se ono sa početka pandemije, kada su svi pohrlili da kupe namirnice. Međutim, tržište u Republici Srpskoj je stabilno. Nije došlo nigdje do prekida lanca snabdijevanja. Cijeli svijet se suočava sa povećanjem cijena i inflacijom. Srpska pronalazi način da se bori s tim”, navela je Suzana Gašić.

Ona ističe da je Vlada Srpske pravovremeno reagovala, te je obezbijedila sve potrebne namirnice.

“Vlada Srpske je dogovorna Vlada. Mi smo procijenili da je odgovorno i potrebno da se nabave namirnice. Ministarstvo trgovine i turizma, zajedno u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je obezbijedilo sve neophodne namirnice. Pričamo o određenim količinama pšenice, ulja, šećera, soli, te nafte i naftnih derivata”, dodaje Gašićeva.

Malverzacije na tržištu, neće dozvoliti.

“Inspektorat je uradio dobar posao na terenu. Očekujemo da po bilo kakvoj prijavi gdje postoje eventualno nekakve malverzacije, izađemo na teren i da spriječimo takve stvari”, zaključuje ministar trgovine i turizma Srpske, Suzana Gašić.

Novum
Novum
Novum
Novum

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име