GODIŠNJI KONCERT KUD-a “SVETI SAVA”

0

ZVORNIK – Kulturno-umjetničko društvO /KUD/ “Sveti Sava” iz Zvornika sinoć se na godišnjem koncertu pred svojim publikom predstavilo sa oko 150 učesnika i proslavilo 18 godina rada.

Predsjednik KUD “Sveti Sava” Dragan Golić rekao je novinarima da su na koncertu nastupili djeca škole folklora, dječiji ansambl i prvi izvođački ansambl, koji su izveli igre iz Republike Srpske i Srbije.

“Pred publikom izvodimo i igre stare i više od stotinu godina, čime održavamo i čuvamo tradiciju naših predaka”, rekao je Golić.

Članovima KUD-a “Sveti Sava” koji su navršili 18 godina, odnosno postali punoljetni, dodjeljene su večeras zahvalnice za vjernost i doprinos u razvoju društva.

“Ovo su radosni, ali i teški trenuci za sve u KUD-u, jer se tako svake godine opraštamo sa igračima koji su okosnica društva, ali idu svojim putem, neko na studije, neko svojim poslovima. Želimo im sreću u daljem životu i da nas ne zaborave”, rekao je Golić.

KUD “Sveti Sava” osnovan je 24. aprila 2004. godine i nastupao je, između ostalog, i na evroazijskom festivalu folklora u Istanbulu, na kojem je učestvovalo 14 zemalja.

Govoreći o priznanjima koja su im dodijeljena, Golić je rekao da je Sinod Srpske pravoslavne crkve 2006. godine nagradio ovo društvo Ordenom Svetog Save trećeg reda za doprinos u razvoju i njegovanju srpske kulture i tradicije.

Golić je dodao da je KUD “Sveti Sava” 2010. godine u Makedoniji dobio priznanje gran pri za najbolje izvedene igre iz Srbije, u Poljskoj 2011. godine osvojio prvo mjesto, a na koncertu “Valjevski opanak” u Valjevu 2012. godine bio drugi u sveukupnom plasmanu.

Novum
Novum
Novum
Novum

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име