Građani BiH samo u Srbiju i Sloveniju mogu ući bezuslovno

0

SARAJEVO – Građani BiH trenutno bezuslovno mogu da pređu granicu susjedne Srbije, jer ova država ne traži niti jedan kovid dokument za ulazak, a od vikenda i Slovenija je ukinula mjere na granicama.

Naime, period pandemije virusa korona, koji traje već gotovo dvije godine, često je mijenjao pravila prelaska granica, te su one jedno vrijeme bile i zatvorene, a kasnije su se uslovi samo smjenjivali, te nakon obaveznog negativnog PCR testa ili brzog antigenskog testa, imamo i uslov potpune vakcinacije.

Iako su pojedine zemlje Evropske unije za svoje građane ukinule gotovo sve mjere, za građane BiH i dalje važe pravila da na granicama prikažu ili negativan PCR test, ili negativan brzi antigenski test, ili dokaz o vakcinaciji, ili potvrdu o prebolovanom kovidu-19, a negdje je propisan i karantin.

Slovenija, koja je 19. februara ove godine ukinula gotovo sve mjere za svoje građane, izuzev nošenja maski i pranja ruku u zatvorenim prostorijama, na graničnim prelazima više se od putinika ne zahtijeva da prikažu dokaz da su vakcinisani, prebolovali ili da su testirani.

Kako je objavila Vlada Slovenije, turisti takođe neće morati da idu u samoizolaciju nakon prelaska granice, ali će se strani državljani u Sloveniji ipak morati pridržavati svih mjera koje su na snazi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име