GRADSKA SKUPŠTINA O UPRAVLJANJU JAVNIM PARKIRALIŠTIMA

0

ZVORNIK – Na današnjoj 20. sjednici Skupštine grada Zvornika  odbornici su usvojili Informaciju  o upravljanju javnim parkiralištima na području grada Zvornika, prenosi Radio Osvit.

Sva javna parkirališta na području grada Zvornika podjeljenja su u tri zone: I zona-crvena ,II zona-plava i III zona-zelena.

Najskuplja je crvena parking zona u kojoj sat vremena parkinga iznosi 1 KM, a dnevna cijena parkinga je  5KM. Cijena parkinga u plavoj i zelenoj zoni za sat vremena je 0.50 KM, a dnevne karte je 3 KM.Mjesečna parking karta u crvenoj zoni iznosi 50 KM dok je godišnja karta 300 KM. Mjesečna karta u plavoj i zelenoj zoni iznosi 40 KM, a godišnja 240 KM.

U crvenoj zoni trenutno je obilježeno 412 parking mjesta.U toku je izvođenje radova na izgradnji još 15 parking mjesta u ul Sime Perića uz lijevu obalu reke Zlatice,koji će biti završen do kraja jula a u pripremi je dokumentacija za izvođenje radova na uređenju još 13 parking mjesta u Majevičkoj ulici, kao i uređenje parking mjesta u ulici Braće Obradović dio od Svetosavske zgrade do Doma Zdravlja kapaciteta oko 20 parking mjesta, tako da će  crvena zona do oktobra mjeseca imati kapacitet od 460 parking mjesta.

U plavoj zoni trenutno je obilježeno 421 parking mjesto.Podsjećamo da je Grad Zvornik u periodu od 2019.godine do 2021.godine izgradio 164 nova parking mjesta , od čega 88 na obali rijeke Drine,a ostatak kod Sokolskog doma uz magistralni put.

U zelenoj parking zoni trenutno su obilježena 489 parking mjesta.U proteklom mjesecu privedeno je namjeni 15 novih parking mjesta kod zgrade B-8,te uzeta u zakup parcela u vlasnuštvu Islamske vjerske zajednice kapaciteta 35 parking mjesta.U toku je kupovina zemljišta kod zgrade B-17 kapaciteta za novih 40 parking mjesta.

Ukupan broj obilježenih javnih parking mjesta raspoređenih u tri zone u gradu Zvorniku je 1287.

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović povodom usvajanja Informacije  o upravljanju javnim parkiralištima na području grada Zvornika,  rekao je da se značajno oslobodio broj parking mjesta u Zvorniku.

“U narednom periodu kupovaćemo određene površine u gradu Zvorniku gdje ćemo proširivati kapacitete parking prostora, i gdje god budemo našli mogućnost da kupimo zemljište kupovaćemo ga za potrebe parking mjesta”-kaže Ivanović.

Šef Odsjeka za poslove saobraćaja i parkinga u Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove i poslove saobraćaja u GU Zvornik, Bojan Stevanović, istakao je da mu je drago što su danas odbornici podržali ovu informaciju,što je dobar odjek u gradu.

“U gradu na terenu trenutno imamo sigurno oko 40 posto u svakom trenutku slobodnih parking  mjesta,tako da određen broj vozila kada su vršene analize, otišao je iz grada ,procjene su bile tada da ima  oko 70 havarisanih vozila, odnosno ako uporedimo sa brojem parking mjesta oko 5%vozila ”-kaže  Stevanović.

Za parkiranje vozila kojim upravljaju lica sa invaliditetom obilježen je određeni broj parking mjesta na kojim se ne naplaćuje taksa za parkiranje.Naplate parkiranja oslobođena su službena vozila gradske uprave Zvornik,vatrogasna vozila,službena vozila MUP i vozila hitne pomoći dok su u službenoj upotrebi,vozila komunalnih preduzeća za vrijeme otklanjanja kvarova,  RVI koji posjeduju znak pristupačnosti i porodice poginulih boraca dok ostvaruju pravo na porodičnu invalidninu.

Odbornici su na sjednici usvojili Odluke o kupovini nepokretnosti za potrebe novih parking mjesta u B blokovima i to kp.br.266 KO Zvornik-grad kao i odluku o kupovini zemljište za pravljenje gradske garaže kp.br.482/1,482/2,kp.br. 483/1i kp.br.483/2,KO Zvornik-grad.

Na 20.sjednici Skupštine grada usvojen je Program o izmjeni Programa korišćenja budžetskih sredstava za podsticaj poljoprivredne proizvodnje na području grada Zvornika za 2022.godinu.

Prisutni odbornici danas su usvojili i Izvještaj o  ostvarenju plana implementacije strategije integrisanog razvoja grada Zvornik za 2022.godinu.

Na sjednici je razrješen i ponovo imenovan  za v.d direktora JU Centar za socijalni rad Zvornik, Ivan Stević,do okončanja postupka konkursne procedure.

(Izvor: Radio Osvit)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име