Isplaćena pomoć za oko 2.200 demobilisanih boraca

0
BANJALUKA – Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je do danas obrađeno oko 2.200 zahtjeva za materijalnu pomoć za socijalno ugrožene demobilisane borce i da su svi isplaćeni.

Višković je naveo da je zaprimljeno oko 14.000 zahtjeva, ali da ih lokalne zajednice u Republici Srpskoj još nisu obradile i dostavile Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite.

– Moram da izrazim svoje nezadovoljstvo ozbiljnim neradom lokalnih zajednica koje mjesec i više nisu obradile sve te podatke i zahtjeve, kako bi ih dostavile resornom ministarstvu – izjavio je Višković novinarima na Palama.

On je apelovao na sve predstavnike lokalnih zajednica u Republici Srpskoj, da preko svojih odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu što prije obrade te zahtjeve i dostave ih resornom ministarstvu.

– Mi smo na taj način željeli pomoći tim ljudima, ali i da stvorimo socijalnu kartu, odnosno da znamo koliko ima te kategorije stanovništva, kako bismo u narednom periodu našli način za rješavanje njihovog statusa – istakao je predsjednik Vlade Republike Srpske.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име