Iz saobraćaja isključeno 60 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola

0

ZVORNIK – Policijska uprava Zvornik realizovala je proteklog vikenda regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola i opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje u okviru koje je kontrolisan 277 učesnik u saobraćaju.

Od ukupnog broja kontrolisanih vozača, 254 je podvrgnuto kontroli prisustva alkohola u organizmu, od kojih je kod 60 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Kod osam vozača utvrđena je količina alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg, dok su sankcionisana 4 vozača zbog odbijanja testiranja na prisustvo opojnih droga u organizmu.

Za vrijeme sprovođenja akcije pojačane kontrole saobraćaja sankcionisano je ukupno 113 prekršaja, od čega je 49 sankcionisano po osnovu činjenja drugih prekršaja po Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Policijska uprava Zvornik će i u narednom periodu nastaviti sa preduzimanjem niza aktivnosti u cilju veće bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

infobirac.net

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име