IZABRANO NOVO RUKOVODSTVO UDRUŽENJA PORODICA NESTALIH BRATUNCA I SREBRENICE

0

BRATUNAC – U Udruženju porodica nestalih Bratunca i Srebrenice danas je izabrano novo rukovodstvo, te je ukazano da potražuju još 52-oje nestalih iz ove dvije opštine i da od 2013. godine nije pronađen niko od nestalih Srba sa ovog područja.

Milan Ranković izabran je za predsjednika Skupštine Udruženja porodica nestalih Bratunca i Srebrenice, a Milka Kovačić za predsjednika novoizabranog petočlanog Predsjedništva ovog udruženja,

Kovačićeva je ukazala na kontinuiranu opstrukciju Tužilaštva i Instituta za traženje nestalih BiH prema traženju nestalih Srba i zahtjevima njihovih porodica da se ubrza organizovanje iskopavanja i ekshumacija na određenim lokacijama za koje postoje indicije da se tu nalaze posmrtni ostaci nestalih Srba.

Ona je podsjetila da ovo udruženje djeluje od 2006. godine i da se bavi prikupljanjem podataka o nestalima, brigom o njihovim porodicama, te da je osnovni zadatak praćenje i iniciranje ekshumacija i identifikacije nestalih.

Nakon trogodišnje pauze izazvane epidemijom virusa korona održana je izvještajno-izborna Skupština, te usvojene izmjene i Statuta koji je time usaglašen i usklađen sa zakonskim odredbama koje se odnose na oblast traženja nestalih lica.

Usvojeni su i izvještaji o trogodišnjem radu i finansijskom poslovanju, te plan za narednu godinu i Nadzorni odbor udruženja, te novi sastav rukovodstva.

Novum
Novum
Novum
Novum

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име