Izložba posvećena Dušku Radoviću otvorena do 6 maja u Biblioteci Zvornik

0

ZVORNIK – Povodom Međunarodnog dana knjige i autorskih prava i 100 godišnjice rođenja Duška Radovića danas je u Biblioteci Zvornik otvorena izložba i održana radionica za najmlađe sugrađane.

Izložba pod nazivom “Bio jednoj jedan laf” Biblioteke grada Beograda , rezultat je uspješne obostrane saradnje ove dvije ustanove , ističe Jelena Matić pripavnica u Biblioteci Zvornik. Govoreći o izložbi, Matićeva je rekla da je ona posvećena životu i stvaralaštvu Duška Radovića kojom je obuhvaćen cjelokupan književni rad ovog jedinstvenog pisca.

Pored toga, posjetioci izložbe, koja će biti otvorena do 6.maja , mogu da pročitaju i njegove čuvene aforizme . Izložba sadrži 30 različitih plakata i bilježi najvažnije momente u životu i stvaralaštvu Duška Radovića, njegovo djetinjstvo u Nišu i Subotici , dolazak u Beograd…uređivanje programa za djecu Radio Beograda , potom televizijske emisije “ Slovo na slovo” i “ Laku noć, djeco” navodi Matićeva neke od detalja izložbe “Bio jednoj jedan laf”.

Zaposleni u biblioteci su povodom 100 godišnjice rođenja Duška Radovića za najmlađe sugrađane organizovali i radionicu “Plavi zec, čudni zec, jedini na svijetu”. Loše vrijeme nije spriječilo mališane da dođu na radionicu i da se kroz asocijacije i zanimljiv kviz bolje upoznaju sa jednom od najpoznatijih pjesama Duška Radovića, po kojoj radionica i nosi naziv .

Kako ističu u Biblioteci Zvornik bila je ovo još jedna prilika da se povodom Međunarodnog dana knjige i autorskih prava, koji se obilježava 23.aprila istakne značaj knjige i da mladima sugrađanima približe domaće pisce i njihova djela, ali i knjižni fond.

(Radio Osvit)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име