IZRADITI SPOLJNOPOLITIČKE STRATEGIJE SRPSKE

0

BANJALUKA – Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je na početku posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske da je današnje zasjedanje značajno kako bi se u budućnosti moglo pristupiti izradi strategije spoljnopolitičkog položaja Srpske.

Dodik je rekao da je spoljna politika BiH propala, da smo u fazi da bošnjački predstavnici pokušavaju da nametnu drugi oblik odlučivanja u domenu spoljne politike.

On je istakao da spoljnopolitičke odluke moraju biti u skladu sa konsenzusom i propisanim aktima, a napomeno je da se odluke u vezi sa spoljnom politikom, prema Ustavu BiH, donose na Predsjedništvu BiH.

Dodik je zahvalio što je ruski ambasador Igor Kalabuhov što je prihvatio poziv da se obrati javnosti, te napomenuo da su bili spremni i da prime druge ambasadore.

“Spremni smo da kad god oni kažu, sazovemo sjednicu parlamentu i kažemo o čemu se radi”, rekao je Dodik.

Dodik je istakao da Narodna skupština kao najviše zakonodavno tijelo treba da raspravlja o tome, da da odgovore.

“Došao sam da pitam ovaj parlament i da dobijem odgovore”, rekao je Dodik i dodao da je želio da afirmiše ovaj parlament.

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske o informaciji o međunarodnoj političkoj i bezbjednosnoj situaciji – mjesto i uloga Republike Srpske, počela je danas u Banjaluci.

Posebnoj sjednici, osim Dodika, prisustvuju ambasador Rusije u BiH Igor Kalabuhov, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, ministri u Vladi Srpske, predstavnici Srpske u zajedničkim institucijama, te lideri političkih partija.

Predviđeno je da se, osim Dodika i Kalabuhova, obrate i predsjednici parlamentarnih političkih partija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име