IZVRŠENE PROVJERE ZA PRIJEVREMENE IZBORE ZA GRADONAČELNIKA ZVORNIKA

0

SARAJEVO – Za prijevremene izbore za gradonačelnike Zvornika, Bihaća, Tuzle i Srebrenika, kao i za načelnike opština Bratunac i Vogošća prijavilo ukupno 13 političkih stranaka, te osam nezavisnih kandidata, rečeno je danas na sjednici Centralne izborne komisije /CIK/ BiH.

Kandidate za gradonačelnika Zvornika imaće SNSD, SDS, Ujedinjena Srpska /US/, DEMOS i SDA, dok će se za mjesto načelnika opštine Bratunac boriti kandidati SNSD-a, SDS-a, US-a, DNS-a i nezavisni kandidat Srđan Rankić.

Za gradonačelnika Bihaća takmičiće se kandidati SDP-a, SDA, Pomak-a, Stranke za BiH, NiP-a, Naše stranke i NES-a, kao i nezavisni kandidati Amarildo Mulić i Damir Đug.

Kandidate za gradonačelnika Tuzle imaće SDA, SDP, Stranka za BiH, DF, NiP, Naša Stranka, te nezavisni kandidati Mirnes Ajanović, Halid Žigić i Almir Arnaut. Dokumentacija NES-a nije bila potpuna, te će CIK uputiti obavještenje ovoj stranci da dostavi dovoljan broj validnih potpisa.

Kandidate za gradonačelnika Srebrenika imaće SDP, SDA, Stranka za BiH, NiP, dok Naša stranka i NES u roku od dva dana moraju CIK-u dostaviti dovoljan broj validnih potpisa za ovjeru.

U Vogošći će se za mjesto načelnika boriti kandidati SDP-a, SDA, Stranke za BiH, NiP-a, Naše stranke, dok NES mora dostaviti dovoljan broj validnih potpisa za učešće na prijevremenim iozborima za načelnika ove opštine.

CIK je danas usvojila izvještaje o izvršenim provjerama političkih stranaka i nezavisnih kandidata koji su se prijavili za učešće na prijevremenim izborima zakazanim za 5. februar 2023. godine.

Komisija je donijela odluku i da subota /17. decembar/ i nedjelja /18. decembar/ budu radni dani samo za podnošenje žalbi CIK-u povodom odluka sa današnje sjednice.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име