JAVILA SE NADA: Klinika u Moskvi šansa za izlječenje Miloša Božovića

0

ISTOČNA ILIDŽA – Mladić Miloš Božović ponovo treba našu pomoć nakon što se javila nova nada za njegovo izlječenje.

Božović je u komi od 2014. godine nakon što je tokom utakmice omladinske Premijer lige BiH između Slavije i Zvijezde Gradačac zadobio povredu glave.

Od tada kreće borba za njegov život i ozdravljenje, sada klinika Neurovita u Moskvi pruža novu nadu. Prema tvrdnjama tamošnjih stručnjaka, oni vjeruju da mogu pomoći Milošu.

Mladić je trenutno u svom domu gdje se o njemu brine porodica, a troškovi su visoki. Putovanje u Moskvu je planirano za sredinu aprila, a nakon što bude transportovan u Rusiju, Miloš će započeti liječenje matičnim ćelijama, odnosno proces presađivanja matičnih ćelija, direktno iz zdravih moždanih komora u one koje su zamrle.

Liječenje bi trebalo trajati ukupno dvije godine, a sam proces presađivanja matičnih ćelija se odvija od 45 do 60 dana. Nakon prvog tretmana slijede naredni svakih tri do četiri mjeseca u trajanju od 15 do 20 dana.

Liječenje je skupo, a bez transporta avionom i troškova porodice potrebno je prikupiti 62.598 evra i to za prvi period od dva mjeseca.

Humanitarnu akciju je pokrenuo Crveni krst Istočna Ilidža, a otvoren je i M:telov humanitarni telefonski broj 1414. Pozivom se donira 1 KM za liječenje mladog Božovića.

Takođe, postoji transakcijski račun za posebnu namjenu br. 5620128150302396 kod NLB banke Istočno Sarajevo, za Božović (Miloša) Aleksandar.

Dostupan je i devizni račun, IBAN: BA395620128150302590 na ime Aleksandar (Sreto Božović Akademika Petra Mandića 48, 71123 Sarajevo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име