JAVNA RASPRAVA O SPORTSKO-REKREATIVNOM CENTRU “IGRIŠTA”

0

VLASENICA – U Vlasenici je juče održana javna rasprava o regulacionom planu za zimsko sportsko-rekretivni centar “Igrišta” da bi ovaj prostor bio najbolje i najfunkcionalnije iskorišten.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Nevena Stupar rekla je novinarima da prostor ski-centra obuhvata prostor od 543 hektara, sa velikim brojem vikend-naselja i rekreativnog sadržaja.

“Krajnji stav će dati Savjet plana kao i Odjeljenje za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove, nakon čega će nacrt, odnosno prijedlog regulacionog plana ići na usvajanje u Skupštine opštine”, rekla je Stupareva.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević naveo je da će narednih dana biti završen dokument, na koji imaju još nekoliko sugestija, te da bi za 15 do 20 dana trebalo da bude održana Skupština opštine kojoj će ovaj dokument biti dostavljen na usvajanje.

On je dodao da je plan da se do kraj ove godine otvori skijalište, te da slijedi nabavka glavnog lifta koji će biti “kičma” u tom dijelu, čime će se stvoriti uslovi da se ski-centar i otvori.

Kraljević je naveo da je u fazi izrada projektne dokumentacije za vodosnabdijevanje i elektrosnabdijevanje, a da je druga daza gondola.

Javnoj raspravi i regulacionom planu zimskog sportsko-rekreativnog centra “Igrišta” prisustvovali, između ostalih, predstavnici relevantnih institucija, Olimpijskog centra Jahorina, Ministarstva saobraćaja i veza, “Šuma Republike Srpske”, Šumskog gazdinstva “Birač”, geodetske uprave, Pravobranilaštva, “Elektrodistribucije”, “M:tel”, Elta kabla”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име