Javni čas u Zvorniku povodom zajedničkog praznika Srpske i Srbije

0

Povodom zajedničkog praznika Republike Srpske i Srbije – Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Zvorniku je održan Javni čas na platou ispred Osnovne muzičke škole „Vojin Komadina“.

Vlada Republike Srpske i Vlada Republike Srbije odlučile su da zajednički praznuju 15. septembar, dan kada je u Prvom svjetskom ratu probijen Solunski front kao Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Dragana Milošević, Šefica kabineta gradonačelnika Zvornika istakla je da grad Zvornik na dostojanstven način danas obilježava Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave prigodnim programom koji su organizovali Osnovna muzička škola „Vojin Komdina“ i Stanislav Tomić, profesor u Srednjoškloskom centru „Petar Kočić“.

-Grad Zvornik je istakao nacionalnu zastavu Republike Srpske na svim javnim ustanovama i institucijama u gradu i na taj način je ispoštovan protokol koji je naložen svim lokalnim samoupravama na području Republike Srpske. Obilježavajući ovako značajan datum mi se podsjećamo naših slavnih predaka, naročito ako se ima u vidu da je u tom periodu srpski narod sa lijeve obale Drine živio u drugoj državi i da je, i pored toga što je morao, silom odveden, da u učestvuje na strani Austrougarske, odlučio da pređe rijeku Drinu i da se bori sa svojim narodom i bude na strani pobjednica – istakla je Milošević.

Izvor: zvornikdanas.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име