Još po 10.000 vakcina iz Srbije za Srpsku, Kanton Sarajevo i Crnu Goru

0

BEOGRAD – Premijer Srbije Ana Brnabić najavila je da će u narednom periodu Srbija isporučiti još po 10.000 vakcina “astra zeneka” vakcina protiv virusa korona Republici Srpskoj, Kantonu Sarajevo i Crnoj Gori.

Brnabićeva je rekla da je Srbija do sada prijateljima i partnerima u regionu donirala 102.190 vakcina “fajzer”, “sputnjik” i “astrazeneka”.

– U narednom periodu treba da isporučimo još 30.000 `astrazeneka` vakcine – po 10.000 Crnoj Gori, Kantonu Sarajevo i Republici Srpskoj – rekla je Brnabićeva novinarima na aerodromu u Beogradu, gdje je ispratila donaciju Srbije u vakcinama za Češku.

Ona je navela da da će na ovaj način Srbija donirati ukupno 132.190 vakcina.

Brnabićeva je istakla da je u Srbiji do sada vakcinisano 2.533.844 osoba, odnosno 47 odsto punoljetne populacije, a da je revakcinisano 2.055.471, odnosno 38 odsto ukupne populacije.

. Nemamo nikakav problem sa vakcinama za građane Srbije i nekako je ljudska dužnost da pomognemo partnerima kojima je pomoć u ovom trenutku potrebna – dodala je Brnabićeva.

Što se tiče izgradnje fabrike za proizvodnju vakcina u Srbiji, Brnabićeva je rekla da je ona potrebna da bi Srbija bila bezbjedna, ali i da pomogne i doprinese aktivno svijetu i regionu u borbi da se pobijedi virus korona.

– Sve sve svodi na bezbednsot svih, da budemo svi bezbjedni, dok ne pobijedimo koronu – navela je ona.

Brnabićeva je dodala da je ova fabrika potrebna i u slučaju da je potrebna i treća doza vakcine, ali i kao dobra investicija za neke druge vakcine ili proizvodnju nekih lijekova za neku drugu borbu.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име