KANDIDAT ZA PREDSJEDAVAJUĆEG SAVJETA MINISTARA PROŠAO PROVJERE

0

SARAJEVO – Centralna izborna komisija /CIK/ BiH na današnjoj sjednici usvojila je izvještaj o izvršenim provjerama predloženog kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara, te će potvrdu da kandidat ispunjava uslove poslati u Predsjedništvo BiH.

Na današnjoj sjednici CIK je prihvatio odbijanje mandata poslanika PDP-a u Skupštini grada Bijeljina Miroslava Kulića, te mandat dodijelio Petru Vidakoviću.

Zaključen je i potvrđen broj upisanih birača u Centralni birački spisak za prijevremene izbore za gradonačelnike Zvornika, Bihaća, Tuzle i Srebrenika, te načelnike opština Bratunac i Vogošća.

Kako je navedeno, presjek stanja napravljen je 6. decembra, a za ove prijevremene izbore, koji će biti održani 5. februara, registrovano je ukupno 309.178 birača i to 53.819 u Zvorniku, 58.075 u Bihaću, 111.492 u Tuzli, 39.068 u Srebreniku, te 18.759 u Bratuncu i 27.965 u Vogošći.

CIK je danas donio i zaključak kojim će se pokrenuti postupak utvrđivanja odgovornosti Aleksandra Sladoja zbog postojanja osnovane sumnje da, obavljajući istovremeno dužnost odbornika u Skupštini opštine Istočno Novo Sarajevo i dužnost savjetnika ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara, postupa suprotno odredbama izbornog zakona.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име