KOD BRATUNCA SPRIJEČENO KRIJUMČARENJE MIGRANATA, POVRIJEĐEN POLICAJAC

0

BREATUNAC – Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik su na području opštine Bratunac, u mjestu Bjelovac, spriječili krijumčarenje 15 migranata, uz pomoć Posebnog tima za sprečavanje nezakonitih migracija.

Prilikom jučerašnjeg nadzora granice i uz korištenje specijalističke opreme, granična policija je uočila i zaustavila čamac iz Srbije koji je plovio Drinom prema BiH, u kojem se nalazilo 15 lica afro-azijskog porijekla, i to šest muških i četiri ženske odrasle osobe, te petoro djece.

Prilikom pokušaja zaustavljanja vozila koje se može dovesti u vezu sa krijumčarenjem ovih migranata, povrijeđen je pripadnik Granične policije BiH kojeg je udario vozač koji se nije zaustavio na naredbu policijskih službenika.

O svemu je obaviješteno tužilac Tužilaštva BiH koji je konstatovao da je riječ o krivičnim djelima krijumčarenje osoba i napad na ovlašteno službeno lice, saopšteno je iz Granične policije.

Pod nadzorom Tužilaštva BiH pripadnici Granične policije BiH nastavljaju da rade i tragaju za počiniocem ovog krivičnog djela.

O događaju je obaviještena i Policijska stanica Bratunac čiji su službenici izvršili uviđaj mjesta događaja.

Povrijeđeni policijski službenik je pregledan u zdravstvenoj ustanovi i upućen na dalje liječenje.

Krijumčareni migranti su predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na dalje postupanje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име