KOD BRATUNCA SPRIJEČENO KRIJUMČARENJE MIGRANATA, POVRIJEĐEN POLICAJAC

0

BREATUNAC – Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik su na području opštine Bratunac, u mjestu Bjelovac, spriječili krijumčarenje 15 migranata, uz pomoć Posebnog tima za sprečavanje nezakonitih migracija.

Prilikom jučerašnjeg nadzora granice i uz korištenje specijalističke opreme, granična policija je uočila i zaustavila čamac iz Srbije koji je plovio Drinom prema BiH, u kojem se nalazilo 15 lica afro-azijskog porijekla, i to šest muških i četiri ženske odrasle osobe, te petoro djece.

Prilikom pokušaja zaustavljanja vozila koje se može dovesti u vezu sa krijumčarenjem ovih migranata, povrijeđen je pripadnik Granične policije BiH kojeg je udario vozač koji se nije zaustavio na naredbu policijskih službenika.

O svemu je obaviješteno tužilac Tužilaštva BiH koji je konstatovao da je riječ o krivičnim djelima krijumčarenje osoba i napad na ovlašteno službeno lice, saopšteno je iz Granične policije.

Pod nadzorom Tužilaštva BiH pripadnici Granične policije BiH nastavljaju da rade i tragaju za počiniocem ovog krivičnog djela.

O događaju je obaviještena i Policijska stanica Bratunac čiji su službenici izvršili uviđaj mjesta događaja.

Povrijeđeni policijski službenik je pregledan u zdravstvenoj ustanovi i upućen na dalje liječenje.

Krijumčareni migranti su predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na dalje postupanje.

Novum
Novum
Novum
Novum

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име