KOMENTAR: Koje je pravo lice opozicije?

0

Potpis Nenada Nešića na odluku o istupanju DNS-a iz vladajuće koalicije u Republici Srpskoj još se nije ni osušio, a lideri ovdašnje opozicije potrčali su da „prigrle“ DNS kao svog novog partnera.

Draško Stanivuković, Mirko Šarović, Vukota Govedarica, Nebojša Vukanović i još neki brže-bolje su objavili da su njihova vrata otvorena za DNS.

Kao da su lideri opozicije preko noći odustali od svojih javno iznesenih optužbi da su „preko tendera u Putevima Srpske uzeti milioni“, „Nema dogovora sa režimom“, ovi iz DNS-a su gori od SNSD-a“, „direktori iz DNS-a uništili su firme u Srpskoj“ i još mnogo toga.

Da li se radi samo o političkom diletantizmu ili o suštinskoj neprincipijelnosti lidera opozicije, ali oni takvim svojim porukama jasno poručuju da su spremni da sarađuju sa „režimom koji je uništio Republiku Srpsku“. Jer, do juče su sami tvrdili da je DNS dio vladajućeg režima 15 godina i da „snosi veliki dio odgovornosti za teško stanje u Republici Srpskoj“.

Danas, kao da pričaju: Nema veze šta ste radili, dajte da srušimo Dodika, pa da vladamo zajedno“.

Lideri opozicije tako razotkrivaju da im cilj nije borba za bolji život građana i bolju Republiku Srpsku, nego isključivo osvajanje vlasti po svaku cijenu i po principu: „Ako treba i sa crnim đavolom“!

Time su razočarali mnoge iskrene opozicionare koji se, ne radi političarenja, nego istinski i iskreno bore za političke promjene.

Razočarenje opozicionara ovakvim istupima Šarovića, Stanivukvića, Vukanovića i ostalih najbolje je objasnio jedan stari „zakleti“ SDS-ovac iz komšiluka: „Eto umjesto lustracije imaćemo frustraciju, jer ćemo morati da gledamo kako ovi naši vajni borci protiv kriminala i korupcije druguju sa Nešićem i njegovim kompanjonima“.

Nakon svega ovoga, lideri opozicije moraće ovih dana mnogo toga da objasne narodu u Republici Srpskoj.

(PIŠE: Dragan Vučković)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име