Kontrolno ponovno brojanje moglo bi da bude završeno sljedeće sedmice

0
SARAJEVO – U Glavnom centru za brojanje glasova u Sarajevu u toku je kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića iz Dervente, Broda i Nevesinja za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, a nakon toga slijede Bratunac i Srbac, rečeno je Srni u ovom centru.

Izvor iz Glavnog centra nije mogao dati tačnu procjenu kada bi moglo da bude završeno kontrolno ponovno brojanje, ali da bi, ako se nastavi trenutnim tempom i ne bude problema, moglo da se okonča u srijedu ili četvrtak, 26. ili 27. oktobra.

Listići se, kako navodi, broje u punom kapacitetu na svih 13 stolova, za sada nema nekih odstupanja i sve ide prema ustaljenoj dinamici.

Centralna izborna komisija BiH utvrdila je sinoć rezultate Opštih izbora u BiH za sve nivoe, osim za nivo predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske.

Iz CIK-a BiH su naveli da će rezultati izbora za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske biti utvrđeni kada se steknu uslovi, te da Glavni centar za brojanje nije okončao aktivnosti po naredbi CIK-a BiH od 10. oktobra.

CIK je 10. oktobra po službenoj dužnosti naredio otvaranje vreća i kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića na svim redovnim biračkim mjestima u Srpskoj za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

Protiv ove naredbe glasao je član CIK-a Vlado Rogić, uz obrazloženje da naredba nije zasnovana na Izbornom zakonu BiH i da je preuranjena, jer još nisu utvrđeni rezultati izbora.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име