Doktor Kos: Neophodna odlučnija borba protiv korone

0

LAKTAŠI – Naglo pogoršanje epidemiološke situacije zbog pandemije virusa korona u Republici Srpskoj i BiH, nažalost, poklopilo se sa početkom predizborne kampanje za predstojeće lokalne izbore, te je sve izvjesnije da u narednom periodu neće biti već uobičajenih druženja sa biračima, političkih tribina i sličnih sadržaja.

Upozorio je na to predsjednik Odbora za zdravstvo Demokratskog saveza DEMOS i predsjednik OO ove stranke u Laktašima, dr Miloš Kos, koji je naglasio da je u ovakvoj situaciji najvažnije sačuvati zdravlje i život stanovništva.

On je naglasio da iskustvo u borbi sa opakim virusom, stečeno u proteklih nekoliko mjeseci, pokazuje da korona nije nimalo bezazlen protivnik, te da je izuzetno opasna po zdravlje i život ljudi, prvenstveno starijih sugrađana i hroničnih bolesnika, ali da bez izuzetka napada i zdrave ljude. Ako se tome još doda i činjenica da, navodi dr Kos, postoje razne nedoumice i po pitanju načina prenosa virusa, onda je jasno da su mjere opreza neophodne.

-Pozivam sve predsjednike odbora za zdravstvo u drugim političkim strankama, da zajedničkim snagama utvrdimo i definišemo mjere, koje će omogućiti vođenje predizborne kampanje i sprovođenje izbornog procesa, bez ugrožavanja zdravlja naših građana i birača. Pored epidemioloških, smatram neophodnih da se utvrde i određene političke mjere, kako bi ovaj izborni proces priveli kraju, na zadovoljstvo i birača i kandidata – naveo je dr Kos, predloživši da DEMOS bude domaćin tog sastanka u narednih nekoliko dana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име