KRAJ BERBE MALINE, A OTKUPNA CIJENA NIJE POZNATA

0

BRATUNAC – Berba maline u srednjem Podrinju privodi se kraju, a otkupna cijena još nije definitivno poznata, što uzrokuje nezadovoljstvo kod više od 2.000 uzgajivača.

Ivan Stojanović, predsjednik Upravnog odbora Udruženja malinara “Vilamet”, koje okuplja uzgajivače iz Milića, Srebrenice i Bratunca, rekao je da hladnjačari, odnosno otkupljivači i ove godine prave međusobne dilove i nastupaju monopolistički, što je prevršilo svaku mjeru.

“Oni se međusobno dogovore i limitiraju otkupnu cijenu. Berba se za nekoliko dana završava, jer ove sezone traje kraće zbog suše, a otkupljivači još nisu objavili konačnu cijenu”, rekao je Stojanović novinarima.

On je naveo da vlasnici većih hladnjača čekaju kraj berbe i ucjenjuju uzgajivače ne saopštavajući cijenu.

“Zbog toga smo dogovorili da iduće godine podržimo samo manje hladnjače čiji su vlasnici korektniji i njima ćemo predavati rod maline jer bolje plaćaju”, istakao je Stojanović.

Stojanović je naveo da je nekoliko hladnjačara iz srednjeg Podrinja objavilo otkupnu cijenu maline od sedam do devet KM po kilogramu sa čime uzgajivači nisu zadovoljni, naglasivši da je neprihvatljivo da cijena bude niža nego u Srbiji, 10 KM po kilogramu, jer se radi o istoj vrsti i kvalitetu. /

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име