Krv darovala 32 pripadnika PU Zvornik

0

ZVORNIK – U sklopu akcije dobrovoljnog davanja krvi koju organizuuje MUP Republike Srpske, dragocjenu tečnost darovala su 32 pripadnika PU Zvornik.

– U skladu sa potrebama Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske naša uprava je 27. i 29. jula organizovala akciju dobrovoljnog davanja krvi. Dragocjenu tečnost su darovala 32 naša pripadnika, a ovakve akcije su redovne i mi to činimo dva puta godišnje. Naši pripadnici na ovaj način pokazuju humanost darujući krv svima kojima je ona potrebna. Veliki broj naših policajaca je darovao krv i više od pedeset puta, a nekoliko njih je danas po prvi put darovalo krv – rekao je Branko Starčević iz PU Zvornik.

Doktor Dalibor Lipovac iz Zavoda za transfuziju krvi u Zvorniku ističe da su rezerve krvi na zadovoljavajućem nivou.

– Zahvaljujući ovakvim akcijama uspijevamo da zadovoljimo potrebe u našoj bolnici. Pored ovih akcija imamo i dobrovoljno davalaštvo i namjensko davanje krvi tako da ćemo bez velikih problema prebroditi ovaj ljetni period koji je krizan svake godine kada su u pitanju zalihe krvi. Ovakve akcije znače mnogo da popunimo rezerve i imamo krvi za neke hitne slučajeve koji moraju primiti krv po prijemu u bolnicu. Zahvalni smo pripadnicima PU Zvornik koji su naši redovni davaoci i koji su uvijek spremni da daruju krv – rekao je Lipovac.

(infobirac.net)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име