KUSTURIĆ: BIJELJINSKA BOLNICA POUZDANA ZDRAVSTVENA USTANOVA

0

BIJELJINA – Direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske Dejan Kusturić izjavio je danas da je Bolnica “Sveti vračevi” u Bijeljini pouzdana zdravstvena ustanova za osiguranike u regiji zahvaljujući njenoj opremljenosti i kadru.

“Opremljenost, kadar i svi uslovi u bijeljinskoj bolnici daju sigurnost osiguranicima da imamo pouzdanu bolnicu i naši građani ne moraju da traže medicinske usluge na drugim lokacijama ili u drugim zemljama”, rekao je Kusturić novinarima.

On je naveo da je Fond ove godine značajno povećao ugovore sa bijeljinskom bolnicom sa 10,5 na 18,5 miliona maraka.

“Očekivali smo da će to biti dovoljno za finansijsku stabilnost bolnice, međutim, desila nam se korona iz koje ova bolnica izlazi sa dobrim rezultatima i uspješno se bori sa tim izazovom, ali nas je to malo usporilo”, rekao je Kusturić i izrazio nadu da će zdravstveni sistem Srpske iz ove situacije izaći jači.

On je dodao da će narednu godinu svi u zdravstvu sigurno dočekati spremniji, kako bi i bolnica osjetila dobar finansijski efekat.

Odgovarajući na pitanje novinara, Kusturić je najavio nabavku većeg broja vakcina protiv sezonskog gripa, što će sufinansirati Vlada Republike Srpske.

Vršilac dužnosti direktora Bolnice “Sveti vračevi” u Bijeljini Zlatko Maksimović rekao je novinarima da je direktoru Fonda iznio presjek stanja u ovoj zdravstvenoj ustanovi i planove za naredni period, od kojih su najvažniji priprema ljudi, prostora i opreme kako bi spremno dočekali očekivano pogoršanje epidemiološke situacije u narednih mjesec dana.

“Zadovoljni smo što smo dobili podršku direktora Fonda zdravstvenog osiguranja za sve aktivnosti koje planiramo da radimo u narednom periodu, pored redovnih aktivnosti bijeljinske bolnice, a to su planovi da naša angio sala uskoro počne da radi svakodnevno, veliki napredak u oftalmologiji, u vaskularnoj hirurgiji, ortopediji i drugim granama medicine”, naveo je Maksimović.

Novinarima se obratila i Joka Arsenović, koja je govorila o svom iskustvu pacijenta u kovid bolnici i pohvalila angažovanje medicinskih radnika.

“Kao jedna od onih koji su preživjeli virus korona pozivam građane da slušaju stručnjake kako bi se zaštitili od bolesti, ali i da ne izbjegavaju odlazak u kovid ambulantu i kovid bolnicu ako je to potrebno”, rekla je Arsenovićeva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име