Lukavac: Maloljetnik osumnjičen za pucnjavu pod policijskim nadzorom

0

LUKAVAC – Maloljetnik sa nepunih četrnaest godina, osumnjičen da je jutros u Osnovnoj školi “Lukavac grad” iz vatrenog oružja ranio jedno lice, nalazi se pod policijskim nadzorom u prostorijama lukavačke Policijske uprave, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Portparol Uprave polcije kantonalnog MUP-a Adnana Sprečić rekla je da je policija na licu mjesta zatekla to dijete, kao i odbačeno oružje i druge predmete.

Sprečićeva je navela da je u pucnjavi povrijeđeno lice čiji su inicijali N.O. /38/ koje je zaposleno u ovoj školi i da je, prema informacijama iz Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, teško povrijeđeno.

Obezbjeđenje mjesta događaja vrši policija, a prisutan je i tužilac za maloljetnike.

Uviđaj pod nadzorom dežurnog kantonalnog tužioca izvršiće istražitelji Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona.

– U skladu sa odredbama Zakona o zaštiti djece i maloljetnika u krivičnom postupku, ne može se dati više informacija – rekla je Sprečićeva.

U Osnovnoj školi u Lukavcu jutros oko 9 časova došlo je do pucnjave u kojoj je povrijeđeno jedno lice.

Portparol Univerzitetskog kliničkog centra Ersija Ašpćerić Mujedinović ranije je saopštila da je pacijent N.O. hospitalizovan u ovoj zdravstvenoj ustanovi zbog prostrelne povrede vrata.

– Pacijent je intubiran i trenutno je u toku operativni zahvat – navela je Aščerić Mujedinović.

(RTRS)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име