Majka nastradalog pilota sa sinom razgovarala pola sata prije nesreće

0

MALI ZVORNIK – Pola sata prije leta Zvonko me je pozvao i rekao da izađem na terasu, da će letjeti iznad naših kuća. Čekala sam ga “kao ozeblo sunce”, on je naš ponos i dika u svakom smislu. Šta se, u međuvremenu, desilo ne znam.

Ovo je reporterima “Novosti” ispričala majka nastradalog pilota Zvonka V., Mara, u porodičnoj kući u selu Donja Borina, koje se nalazi u blizini mjesta na koje je avion pao.

Otac Dragan kaže da zna sina u dušu, ali i njegova razmišljanja o letovima i kaže: “Ko zna koliko puta mi je govorio da nikad, ni po koju cijenu, ne bi ostavio nekoga u avionu a on sam da katalputira. Nikada, naglašavao je, ne bi to učinio. Siguran sam da to ni sada nije učinio, jer ga krasi snažan moral, profesionalnost i čovjekoljublje”.

I Zvonkov stric, Vidoje, bio je pilot, potpukovnik avijacije JNA. Mlađi Vasiljević je tako nastavio vojničku i pilotksu tradiciju ovog časnog doma u Donjoj Borini. Vidoje je tragično poginuo, prije dvadesetak godina, ali ne u letu, već je pao sa kuće jednog prijatelja kom je pomagao.

Pilot Zvonko V, koji je upravljao avionom MIG 21, poginuo je kada se njegova letjelica srušila u reonu Brasine, kod Malog Zvornika, potvrđeno je Tanjugu u porodici stradalog pilota.

Nesrećni pilot (43), inače, rodom je iz sela Donja Borina i, kako navode članovi njegove porodice, poginuo je malo pošto je nadlijeteo svoje selo i porodičnu kuću.

Prema pisanju portala ucentar.rs, Zvonko važi za izuzetnog pilota i u kolektivu gdje radi za njega imaju samo riječi hvale. Radio je na aerodromu u Lađevcima kod Kraljeva gdje je upravljao avionom Orao, da bi prešao na Batajnicu kao trenažni pilot na MIG-u 21. Odatle je i poletio jutros, prenosi Blic.

Na njegovom Fejsbuk profilu nalazi se upravo njegova fotografija i fotografija MIG-a 21. U komentaru ispod fotografije aviona napisao je “55 godina kod nas i dalje na prvoj liniji!”.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име