MEDICINARIMA U BRATUNCU PO 100 KM PODRŠKE

0

BRATUNAC – Načelnik bratunačke opštine Srđan Rankić najavio je danas tokom posjete Domu zdravlja da će opština isplatiti po 100 KM podrške svim zaposlenim u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Rankić je rekao da je medicinsko osoblje podnijelo ogroman teret u godini pandemije virusa korona i da je obavljeno 6.300 različitih medicinskih pregleda.

“Među pacijentima bilo je 520 zaraženih virusom korona, pa i veći broj medicinskih radnika bio je izolaciji zbog zaraze, ali rad u ovoj ustanovi nije prekidan i zaposleni su zaslužili da se njihov rad nagradi”, naveo je Rankić.

On je istakao da je riječ o skromnoj stimulaciji u skladu sa mogućnostima ove opštine koju će dobiti svih 63 zaposlenih.

Rankić je posjetio Dom zdravlja povodom Međunarodnog dana medicinskih sestara.

Direktor Doma zdravlja Snježana Stojanović zahvalila je za pažnju posvećenoj medicinskom osoblju.

“Zahvalni smo na stimulisanju zaposlenih i to nam pokazuje da se naš rad cijeni i da lokalna vlast brine o ovoj ustanovi i njenim zaposlenima”, istakla je Stojanovićeva.

Danas je u ovoj ustanovi revakcinisano 80 osoba. Dvije doze vakcine primila su 202 lica, a 100 ih je primilo jednu. Vakcinacije će biti nastavljena i sutra.

U Bratuncu su virusom korona zaražene četiri osobe, od kojih je jedna na bolničkom liječenju, a jedna u kućnoj izolaciji.

Međunarodni dan medicinskih sestara obilježava se u cijelom svijetu svake godine 12. maja u spomen na rođenje britanske medicinske sestre Florens Najtingel, začetnice modernog sestrinstva kao priznate profesije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име