MILIČEVIĆ ODUSTAO OD KANDIDATURE ZA SRPSKOG ČLANA PREDSJEDNIŠTVA BiH

0

BANJALUKA – Predsjednik Glavnog odbora SDS-a Milan Miličević obavijestio je članove Predsjedništva SDS-a da odustaje od moguće kandidature za srpskog člana Predsjedništva BiH i da ne želi da dovede do podjela u partiji.

On je u pismu članovima Predsjedništva SDS-a upućenom pred današnju sjednicu naveo da je ovakav potez logičan slijed nakon što mu je lider stranke Mirko Šarovića na prošloj sjednici predložio da razmisli o povlačenju kandidature, “jer bi ona mogla da dovede do podjele u stranci”.

U pismu, koje je objavljeno u medijima, Miličević je naveo da zakazivanje sjednice Predsjedništva SDS-a za danas, kada on nije u mogućnosti da prisustvuje, govori mnogo, jer je mnogo puta do sada napominjao da njegov sin danas brani diplomski rad.

On kaže da je više puta isticao da je ranije trebalo izaći sa kandidaturom, te da je pogrešno da o njoj odlučuje jedan ili dva čovjeka i da je trebalo da procedura izbora prođe kroz lokalne odbore stranke.

Na prošloj sjednici Predsjedništva SDS-a, predsjednik stranke predložio da do sljedeće sjednice, a koja se upravo danas održava, razmislim o povlačenju svoje kandidature da ne bi došlo do podjele u stranci i preglasavanja, te da se Šaroviću omogući kandidatura.

Očekuje se da će na današnjoj sjednici Predsjedništva SDS-a u Banjaluci biti riječi o kandidatu ove stranke za srpskog člana Predsjedništva BiH.

Novum
Novum
Novum
Novum

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име