Milići: Opština subvencioniše prevoz učenika osnovne i srednje škole

2

Opština Milići subvencionisaće prevoz učenika osnovne i srednje škole u školskoj 2021/2022. godini. Ovu odluku podržali su odbornici Skupštine opštine Milići na četvrtom redovnom zasjedanju.

Kako kaže šef Odsjeka za privredu i društvene djelatnosti Milka Todorović, učenici osnovne škole za prevoz dobijaju subvenciju 25 posto od cijene mjesečne učeničke karte, a srednjoškolci 100 posto.

– Učenicima osnovnih škola koji žive i pohađaju školu na području opštine Milićii, a čije je mjesto stanovanja preko 4 kilometra razdaljine od škole, obezbijediće se subvencija 25 % od cijene mjesečne učeničke karte, uz uslov da koriste usluge ovlaštenog javnog prevoznika. Svim učenicima srednje škole koji žive i pohađaju školu na području opštine Milići, a čije je mjesto stanovanja preko 4 kilometra razdaljine od škole, kao i učenicima koji imaju prebivalište  na području susjednih opština, a pohađaju srednju školu u Milićima, obezbijediće se subvencija 100% od cijene mjesečne učeničke karte, uz uslov da koriste usluge ovlaštenog javnog prevoznika – objašnjava Todorovićeva.

(Izvor: magic.ba/infobirač.net)

 

2 KOMENTARA

  1. Neznam zašto na ove povlastice više nemaju pravo djeca iz Zvornika, Drinjače i Zelinja. Neznam zašto ali neko je doneo takvu odluku i tako doveo i roditelje i djecu u problem. Možda se ova deca razlikuju od drugih pa su diskriminisana.
    Mi roditelji bi voljeli da znamo zašto na autobuskoj stanici svi učenici odlaza, a na jednoj klupi ostaju dvije devojčice i čekaju kad će naići neki prolazni autobus da bih išle kući. Pored tih devojčica na peronu stoji prazan autobus Boksit Milići, koji više nema pravo da vozi ovu nedužnu djecu.
    Još uvijek se nadamo nekom rešenju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име