MILIĆI: USVOJEN NACRT REBALANSA BUDŽETA OD 8,7 MILIONA KM

0

MILIĆI – Skupština opštine Milići usvojila je danas Nacrt rebalansa budžeta za ovu godinu od 8.783.550 KM, što je za 25 odsto više od planiranog iznosa.

Na današnjoj sjednici usvojen je i Nacrt budžeta za narednu godinu koji je planiran na 7.684.050 KM.

Odbornici su usvojili Nacrt plana investicija za narednu godinu, informacije o radu javnih ustanova i preduzeća u prvih šest mjeseci, te informacije o organizaciono-tehničkim pripremama obrazovnih ustanova za školsku 2022/2023. godinu.

Načelnik opštine Milići Marko Savić izjavio je novinarima da je Nacrtom rebalansa budžeta povećan budžetski okvir zbog povećanja poreskih prihoda i sredstava za izgradnju industrijske zone u Podgori, za šta je Vlada Republike Srpske na račun opštine uplatila 800.000 KM, a Vlada Vojvodine 500.000 KM.

On je rekao da je Nacrt budžeta za 2023. godinu uvećan i zbog činjenice da je milićki Dom zdravlja kao stalni korisnik na trezoru i da učestvuje sa 1.300.000 KM.

Savić je dodao da je Vlada Republike Srpske pomogla da se riješe kapitalni projekti koji su započeti u Milićima.

“Mnogo projekata je započeto i mnogi zahtijevaju vrijeme za izvođenje radova, tako da će biti preneseni u naredni period, ali imamo i novih projekata”, rekao je Savić.

On je podsjetio da je realizovano ili je počela realizacija 95 odsto projekata predviđenih srednjoročnim planom ulaganja za period od 2019. do 2022. godine.

“To je pokazatelj da se radilo planski i putokaz kako treba da nastavi ova lokalna zajednica”, naglasio je Savić.

On je naveo da će biti asfaltirano oko 105 kilometara lokalnih puteva, dodajući da su počeli radovi na Ušću Studenog Jadra i da je cilj da se taj dio grada uredi i prilagodi za boravak porodica i djece.

“Investicija je vrijedna 245.000 KM, a finansiraju je `Vode Republike Srpske` sa 120.000 KM i opština Milići sa 125.000 KM”, rekao je Savić.

On je najavio otvaranje pogona za cijepanje drva u okviru Privredne zone “Jatarište” u kome će preduzeće “VS komerc” iz Bijeljine zaposliti 10 radnika, a obaveza opštine je da obezbijedi priključak struje.

Sve važne tačke za funkcionisanje opštine Milići, koje su odbornici Skupštine opštine usvojili na današnjem zasjedanju, naći će se na javnoj raspravi od 8. novembra do 8. decembra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име