MILIĆKI OSNOVCI SE PRIPREMAJU ZA GEOGRAFSKU OLIMPIJADU U BEOGRADU

0

MILIĆI – Učenice devetog razreda Osnovne škole /OŠ/ “Aleksa Jakšić” iz Milića Iva Dragičević i Jovana Ristanović učestvovaće u subotu, 19. marta, na Nacionalnoj geografskoj olimpijadi u Beogradu.

Profesor geografije u milićkoj OŠ Svetlana Radić izjavila je novinarima da je učešće milićkih osnovaca podstrek za dalji rad.

Ona je rekla da su ove dvije učenice ostvarile zavidan uspjeh na regionalnom takmičenju kojem su prethodili školsko i opštinsko takmičenje.

Za Ivu i Jovanu takmičenje iz geografije koje će ih odvesti na Nacionalnu geografsku olimpijadu u Beograd bilo je zahtjevno, ali i zanimljivo iskustvo.

“Gradivo je bilo obimno i teško. Ima li smo 45 minuta na raspolaganju da odgovorimo na 50 pitanja. Najlakša oblast na ovom takmičenju je svemir. Na Olimpijadi u Beogradu očekujemo dobre rezultate”, izjavila je Iva.

Jovana kaže da su se za takmičenje pripremale koristeći literaturu iz Republike Srpske i Srbije.

“Uveliko se pripremamo za regionalni nivo takmičenja uz pomoć naše nastavnice i nastavnika iz Vlasenice koji godinama učestvuje na ovom takmičenju”, izjavila je Ristanovićeva.

Direktor škole Radomir Madžarević kaže da je ideju za učešće učenika na Geografskoj olimpijadi dobio od profesora geografije iz Vlasenice Dragana Ilića, koji godinama đake uspješno priprema za ovaj vid takmičenja i ostvaruje vrhunske rezultate.

“Divim se profesoru Iliću na njegovim uspjesima, zbog čega sam poželio da i djeca iz naše škole pokušaju, da vidimo gdje smo i koliko možemo”, izjavio je Madžarević.

Olimpijadu organizuju Geografski fakultet iz Beograda i Regionalni centar za talente Beograd dva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име