MINISTAR ŠERANIĆ: POGORŠANA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U SRPSKOJ

0

BANJALUKA – Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić ocijenio je da je posljednjih dana pogoršana epidemiološka situacija u vezi sa virusom korona, s obzirom na to da se evidentiraju trocifreni brojevi novozaraženih lica.

Šeranić je naglasio da je identična situacija i u regionu i Evropi, te ponovio da su i dalje najbolja prevencija nošenje zaštitne maske i držanje fizičke distance.

On je naveo da nadležni posebno prate lokalne zajednice u kojima se bilježi skok broja zaraženih lica, u čemu prednjače Banjaluka i Pale.

“Uzroci skoka broja zaraženih lica, konkretno na Palama, su nepoštovanje mjera Republičkog štaba za vanredne situacije, bilo da je riječ o nošenju maski ili neprimjerenog ponašanja koje nije u skladu sa preporučenim kada je riječ o obilježavanju određenih događaja”, rekao je Šeranić novinarima u Banjaluci.

On je dodao da je Banjaluka grad u kojem je veći i nivo aktivnosti.

“Sa hladnijim vremenom smo više u zatvorenim prostorijama i manje se koristi otvoren prostor za bilo kakvu vrstu aktivnosti, tako da ima i to uticaja na širenje virusa”, istakao je Šeranić.

Prema njegovim riječima, u fokusu nadležnih je rad obrazovnog sistema, ali i ekonomija, te se razgovara sa Ministarstvom prosvjete i kulture, Pedagoškim zavodom, ali i Unijom udruženja poslodavaca o sprovođenju preporučenih mjera radi efikasnog funkcionisanja ovih oblasti.

“Kada govorimo o zdravstvenom sistemu fokus su nam bolnice i broj lica koja zbog komplikacija na virusa korona dolaze u zdravstvene ustanove”, naglasio je Šeranić.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име