Mitropolit Hrizostom najavio izgradnju dvije nove crkve

0

ZVORNIK – Mitropolit dabrobosanski Hrizostom najavio je izgradnju dvije crkve, u Bratuncu u spomen svim žrtvama srpskog naroda Podrinja i Konjević Polju, pošto se pronađe adekvatna lokacija, a nakon rušenja crkve u tom mjestu.

Građenju novih crkava, Hrizostom je nazvao novim početkom i dodao da će one istovremeno služiti potrebama vjernika ovih područja.

U video izjavi objavljenoj na Fejsbuku, mitropolit je pojasnio detalje vezane za rušenje crkve u Konjević Polju.

Naveo je da se prilikom izmještanja crkve odstupilo od prvobitnog dogovora i da je radove obavila firma iz Brčkog umjesto prethodno najavljene iz Foče.

– Mi smo u dva, tri navrata rekli da je u pitanju međunarodni sud koji je presudio tako da se crkva ukloni – s tim da se ukloni na način da to pristoji crkvi, da se sav materijal sačuva, kako bi se njime izgradila nova u spomen svih žrtava srednjeg Podrinja upravo u Bratuncu – naveo je mitropolit.

Od tog dogovora se odstupilo, što je rezultiralo “onakvim načinom rušenja crkve koji nije ni po dogovoru, a ni po onome kako smo bili u posljednjem momentu obaviješteni”.

Kako je kazao, firma iz Foče bila je zadužena da crkvu prenese u Bratunac, međutim, desilo se da je druga firma iz Brčkog bila izvođač radova.

– Jeste da je ovo težak i vrlo emotivan momenat za svakog Srbina, ali mi smo jedan veliki narod koji mora da razmišlja racionalno i razumno, a ne samo emocijama – naveo je mitropolit.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име