Mladi Zvornika i Malog Zvornika spajanjem zastava obilježili Dan srpskog jedinstva

0

ZVORNIK – Simboličnim spajanjem zastava na starom pješačkom mostu mladi Malog Zvornika i Zvornika danas su  obilježili Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave – 15.septembar.

Ovaj praznik se zajednički obilježava u Republici Srbiji i Republici Srpskoj, simbolizujući jedinstvo srpskog naroda.

Na mostu kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića vijorile su se zastave Republike Srpske i Republike Srbije koje su mladi nosili sa lijeve i desne obale rijeke Drine da bi se spojile i sastavile na sredini starog pješačkog mosta.

Izabrali smo upravo ovo mjesto jer rijeka Drina dva naroda nikada nije razdvajala već ih je sa mostovima spajala. Srbi su jedan nedjeljiv narod i iz tog razloga mi mladi treba da očuvamo zavjet koji su nam ostavili u amanet naši preci koji su se vijekovima borili za srpsko jedinstvo i srpsku zastavu.

Zastava je simbol svih naših pobjeda, naš ponos, naš bedem zato volimo i ljubimo našu zastavu i ne dozvolimo da nas ikada više rezjedine, jer mi smo jedan narod i u nama bije isto srce“ poručio je Veljo Tijanić predsjednik mladih SNSD-a.

Aleksandar Andrić sekretar Sportskog saveza ,,Drina” Mali Zvornik, čestitao je svim građanima današnji praznik Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Podsjetivši da se današnji praznik obilježava u znak sjećanja na proboj Solunskog fronta 1918 godine, on je rekao da im je cilj da motivišu sve pripadnike Srpskog naroda širom svijeta da istaknu nacionalnu zastavu, da se osjete ponosni na svoju vjeru, kulturu, običaje, tradiciju.

„Smatram da zaista imamo čime da se ponosimo i da imamo šta da kažemo i pokažemo. Istorijski, geografski ali i simbolično gledano stari pječaki most je idealno mjesto za današnji susret. Rijeka Drina je posebna za sve Srbe, a most je nazvan po njenom ktitoru kralju Aleksandru I Karađorđeviću, stoga je poruka da nas Drina uvjek spaja, nikada ne razdvaja, a most je samo spona između dvije polovine jednog srca koji se zovu Republika Srbija i Republika Srpska”, rekao je on.

(Radio Osvit)

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име