MOŠTI SVETIH VRAČEVA KOZME I DAMJANA U HRAMU U UGLJEVIKU

0

UGLJEVIK – Blagoslovom NJegovog preosveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija u hram u ugljevičkom naselju Sjever danas će biti donesene mošti Svetih vračeva Kozme i Damjana, koje će u ovom hramu ostati do 28. jula, najavljeno je iz Eparhije.

Mošti svetitelja, ljekara i čudotvoraca biće donesene na hramovnu slavu, kada će svetu liturgiju služiti episkop zvorničko-tuzlanski Fotije sa sveštenstvom i monaštvom.

Svakog dana do 28. jula u ovom hramu biće u 9.00 časova služena liturgija, a svako veče u 19.00 časova Akatist Svetim vračevima i čitane molitve za zdravlje vjernog naroda.

Hram će biti otvoren tokom cijelog dana.

Prema predanju, svetitelji Kozma i Damjan pomagali su i liječili ljude, ne tražeći zauzvrat ništa “radi dobitka i bogaćenja, već Boga radi”, pa su u narodu poznati i kao sveti besrebrenici.

“Sveti Kozma i Damjan, braća po tijelu, rodom iz Azije, sijali su dobrim djelima, pa dobiše od Boga dar iscjeljenja i darovaše zdravlje i dušama i tijelima, liječeći svaku slabost i svaku nemoć”, zapisao je vladika Nikolaj Velimirović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име