Na području Bratunca oduzet duvan vrijedan 79.500 KM

0

BRATUNAC – Službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH oduzeli su cigarete i duvan na području opštine Bratunac, čija se ukupna tržišna vrijednost procjenjuje na 79.502 КM.

Službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra Tuzla su u operativnoj akciji kodnog naziva “Blok” izvršili identifikovanje osobe inicijala P.T. koja se bavi nedozvoljenim prometom akciznih proizvoda, te locirali objekat koji je navedeni koristio za skladištenje neobilježenih akciznih proizvoda.

“Tom prilikom je izvršen pretres lociranog stambenog objekta i pomoćnih objekata, a sve u skladu sa instrukcijama i uputstvima Tužilaštva BiH i naredbe Suda BiH. Prilikom izvršenog pretresa kod lica je pronađeno 155 kg sitno rezanog duvana bez akciznih markica kao i 8.342 paklice različitih cigareta koje nisu bile obilježene akciznim markicama UIO. Oduzeta akcizna roba bila je sakrivena u ormarima i u posuđu. Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe procjenjuje se na iznos od 79.502 КM”, saopštili sui z UIO BiH.

Protiv osumnjičenog P.T. će biti podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

U toku preduzimanja mjera iz svoje nadležnosti korišćena je specijalizovana oprema, i vozila, što je UIO donirala Vlada SAD-a putem programa EXBS.

“Za postizanje ovakvih i sličnih rezultata od izuzetno velike važnosti je i saradnja sa građanima koji se ovim putem pozivaju da prijave na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni”, navode iz UIO BiH.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име