Narodna biblioteka Zvornik proglašena za najbolju u 2020 godini u RS

0

ZVORNIK – Narodna biblioteka Zvornik, proglašena je za najbolju biblioteku u 2020 godini u Republici Srpskoj i dodjeljena joj je  povelja Društva bibliotekara RS “Đorđe Pejanović”. Nagrada je došla u godini kada Narodna biblioteka i muzejska zbirka  obilježava 75 godina svog rada, rekla je direktorica ove kulturno obrazovne ustanove Nega Stjepanović.

Ona je na prijemu koji je organizovan u Gradskoj upravi  rekla da je dobijeno republičko priznanje rezultat timskog rada u kojem su učestvovali svi zaposleni  u ovoj kulturno obrazovnoj ustanovi  i  u svim segmentima rada ove ustanove.

„Zaposleni u Narodnaoj biblioteci i muzejskoj zbirci upotrijebili su sva svoja znanja kako bi kod svojih korisnika stvorili navike da dolaze u biblioteku kako bi iz jednog realnog prostora preselili u virtuelni svijet organizujući različite virtuelne radionice“, rekla je Stjepanovićeva.

„ Svoje znanje smo upotrijebili  kako bi pokazali da smo društveno i scijalno odgovorni  i u vrijeme pandemije virusa korona smo radili zaštitnu opremu – vizire za zaposlene u zdrstvenim ustanova.

Ona je naglasila da dodijeljena plaketa „Đurđe Pejanović“ nije samo priznanje za ovu ustanovu i njene zaposlene, nego je to priznanje gradu Zvorniku, gradskoj upravi i gradonačelniku, koji svi zajedno podržavaju rad Narodne biblioteke.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović  se zahvalio zaposlenim u Narodnoj biblioteci i muzejskoj zbirci, koji su svim zalaganjem i odgovornošću  postigli zavidne rezultate rada, posebno kada se ima u vidu da je 2020 godina bila u znaku pandemije virusa korona. On je rekao  da je zvornička Narodna biblioteka i muzejska zbirka odškolovala i kod mnogih  generacija naših sugrađana, stvorila naviku čitanja.

Gradonačelnik Zvornika je zaposlenima čestitao na republičkom priznanju i 75 godina postojanja i rada Narodne biblioteke i muzejske zbirke, koje obilježava ove godine. On je dodao  da je će grad Zvornik biti i dalje podrška ovoj ustanovi, a od zaposlnih u ovoj kulturno obrazovnoj ustanovi očekuje da i dalje budu  podrška svim onima koji žele, hoće i vole da čitaju.

Gradonačelnik Zvornika  je poručio mladim sugrađanima da postanu članovi Narodne biblioteke, da čitaju knjige,  a ne da školsku i drugu literaturu čitaju putem interneta, na računarima i  mobilnim telefonima, jer je mnogo bolji osjećaj  držati knjigu u ruci.

(Radio Osvit)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име