NASTAVA U ŠKOLAMA OD PONEDJELJKA

0

BANJALUKA – Republički štab za vanredne situacije donio je danas zaključak da se od ponedjeljka, 2. novembra odvijanje vaspitno-obrazovnog rada nastavi u prostorijama osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj, kao i da budu nastavljene sve sportske i druge aktivnosti školske djece i omladine.

Ovo će biti urađeno u skladu sa zaključkom Vlade Srpske od 17. avgusta i planom organizovanja rada osnovnih i srednjih škola i đačkih domova u školskoj 2020/2021. godini za vrijeme trajanja pandemije virusa korona od 24. avgusta.

“Redovno organizovanje proširenog programa, produženi boravak i jutarnje čuvanje, nastaviće se od 2. novembra”, navodi se u saopštenju Republičkog štaba za vanredne situacije.

Takođe, ovim zaključkom se zadužuju sve vaspitno-obrazovne ustanove i gradski/opštinski štabovi za vanredne situacije jedinica lokalne samouprave da u skladu sa epidemiološkom situacijom redovno obavještavaju Ministarstvo prosvjete i kulture, te da ukoliko bude potrebno dostave prijedlog za obustavljanje nastave u osnovnim i srednjim školama i prelasku na odvijanje nastave na daljinu.

“Prijedlog za obustavljanje nastave u školama može da obuhvata sve škole na području određene jedinice lokalne samouprave ili samo određene škole sa ili bez područnih odjeljenja”, pojašnjava se u saopštenju nakon sjednice Štaba, kojom je predsjedavao njegov komandant Radovan Višković.

Zaduženo je Ministarstvo prosvjete i kulture i Republički pedagoški zavod da u slučaju organizovanja nastave na daljinu obezbijede podršku za takvo odvijanje nastave putem Javnog RTRS servisa i elektronskih sredstava komunikacije.

Republički štab je donio i zaključak o izmjenama zaključka o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Republici Srpskoj, kojim se do 16. novembra ograničava radno vrijeme od 6.00 do 22.00 časa svim vrstama ugostiteljskih objekata za ishranu i piće bez obzira da li posluju samostalno ili u okviru drugih objekata u kojima se obavlja privredna djelatnost /benzinske pumpne stanice, objekti za smještaj i slično/.

To se odnosi i na priređivače igara na sreću /kladionice, automat klubovi, kazina, tombole…, navode iz Štaba.

Takođe, do 16. novembra od 22.00 do 06.00 časova dragstori mogu raditi isključivo putem šalterske prodaje.

Republički štab za vanredne situacije danas je donio i zaključak o donaciji lične zaštitne opreme i sredstava za dezinfekciju javnim zdravstvenim ustanovama, kao i zaključak o prihvatanju donacije lične zaštitne opreme Delegacije Evropske unije u BiH.

Svi dosadašnji zaključci Republičkog štaba dostupni su na portalu Vlade Republike Srpske.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име