NASTAVAK PODRŠKE ŠVAJCARSKE SREBRENICI

0

SREBRENICA – Ambasador Švajcarske u BiH Danijel Hun istakao je danas u razgovoru sa načelnikom opštine Srebrenica Mladenom Grujičićem da očekuje dobru saradnju sa ovom opštinom u narednom periodu i ulaganje dijaspore u ovo mjesto.

“Čuo sam da je ovdje dobra politička stabilnost i bezbjednost, a to je izuzetno značajno za investitore i razvoj”, rekao je Hun tokom posjete Srebrenici.

On je najavio da će Švajcarska, kao i u prethodnom periodu, nastaviti da podržava projekte u Srebrenici.

“Posebno treba raditi na tome da se pokrene investiranje dijaspore u ovu opštinu jer u Švajcarskoj živi oko 60.000 građana sa ovog područja. Oni su neiskorišteni potencijal i treba im omogućiti ulaganje u ovu sredinu, na tome ćemo raditi”, istakao je Hun.

On je zahvalio Grujičiću za gostoprimstvo i izrazio zadovoljstvo što se poseban akcenat u ovoj lokalnoj zajednici stavlja na pokretanje novih privrednih kapaciteta i otvaranje radnih mjesta.

Grujičić je rekao da je upoznao Huna o stanju i privrednom razvoju ove opštine, ali i planovima za naredni period.

“Švajcarskoj Ambasadi ćemo dostaviti naše planove u oblastima turizma, školstva, zdravstva i poljoprivrede, za čiju realizaciju očekujemo švajcarsku podršku”, precizirao je Grujičić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име