NASTAVITI SA PRIPREMAMA ZA SPROVOĐENJE OPŠTIH IZBORA

0

VAŠINGTON – Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija pozvao je da se nastavi sa pripremama za sprovođenje opštih izbora u oktobru, a novac će Centralna izborna komisija /CIK/ imati na raspolaganju kada bude neophodan.

“Žao mi je što smo došli u ovu situaciju u vezi sa finansiranjem izbora. Nepotrebno insistiranje da se obezbijedi novac do tačno određenog datuma dovodi nas u ovu situaciju u kojoj se danas nalazimo”, rekao je Tegeltija Srni.

On je dodao da je bilo i očekivano da se ne obezbijedi podrška za današnju sjednicu Savjeta ministara, kao i da smatra da je način finansiranja izbora kroz odluku koju je pripremio CIK nije adekvatan.

Tegeltija je istakao da je nastavljanje mnogih da optuže Savjet ministara, njega lično i Republiku Srpsku da blokiraju finansiranje izbora rezultirao time da je danas odlučio da se to predloži za sjednicu Savjeta ministara i pokazalo se da ta odluka nije mogla da dobije potrebnu podršku.

“Pozivam sve one koji su za to zaduženi da nastave pripreme za provođenje izbora u oktobru 2022. godine, a novac do trenutka kada bude neopohodan CIK-u Komisija će imati na raspolaganju”, rekao je Tegeltija.

Savjet ministara nije na današnjoj vanrednoj telefonskoj sjednici postigao konsenzus da se sredstva iz akumuliranog viška prihoda iz prethodnih godina odobre za finansiranje opštih izbora, kako je to tražila Centralna izborna komisija /CIK/ BiH.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име