Nastavlja se emitovanje manifestacije “Dani Srpske u Srbiji”

0

BEOGRAD – Šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović rekao je da se manifestacija “Dani Srpske u Srbiji”, poslije emitovanja šest kolažnih TV emisija, nastavlja emitovanjima pratećih programa do kraja godine na Radio-televiziji Srbije /RTS/ i 44 regionalne i lokalne televizije u Srbiji.

“Prateći programi osme manifestacije `Dani Srpske u Srbiji` će se premijerno i reprizno prikazivati po slobodnom izboru rukovodstva i uredništva svih tih televizijskih kuća, ali je značajno da sve te emisije povezuje Republika Srpska zbog koje smo sve ovo radili i radimo”, rekao je Cicović za Srnu.

Cicović je uvjeren da će i ovi prateći programi na svoj, takođe dobar i originalan način, doprinijeti predstavljanju Republike Srpske u Srbiji.

On je podsjetio da su u proteklih šest kolažnih TV emisija od 9. do 15. oktobra, govorili visoki zvaničnici Srpske i Srbije, kao i gosti iz sektora privrede, nauke, turizma, kulture i obrazovanja.

“Oni su upoznali naš narod sa obje strane rijeke Drine i naš narod širom svijeta sa aktuelnim dešavanjima u Republici Srpskoj i projektima saradnje Republike Srpske i Srbije”, naveo je Cicović.

Cicović se nada da će pobjeda nad virusom korona omogućiti da već sljedeće godine programi manifestacije “Dani Srpske u Srbiji” ponovo budu u salama i na trgovima gradova od Subotice do Vranja, od Vršca do Užica.

Očekuje da će tako uživo ostvariti ideju i želju da se Republika Srpska predstavi Srbiji na specifičan način, sa puno programa u malo dana, ali i da istovremeno jedan dio manifestacije ide, kao i ove godine, preko TV ekrana, kako bi i dalje Republiku Srpsku predstavili što većem broju građana Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име