NEĆE BITI SMANJENJA PLATA ZAPOSLENIH U VISOKOM OBRAZOVANJU

0

BANJALUKA – Plate zaposlenih u visokom obrazovanju neće biti smanjivane, a nakon pandemije virusa korona radiće se na njihovom povećanju, poručili su nakon današnjeg sastanka resorni ministar Srđan Rajčević i predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Dragan Gnjatić.

Rajčević je podsjetio da je Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo tokom ljeta počelo sa pripremama za odvijanje nastave u visokoškolskim ustanovama, ali da se istovremeno radilo i na rezervnom planu i prelasku na nastavu na daljinu.

“Kad je u pitanju epidemiološka situacija, za sada nemamo većih problema, iako imamo pojedinačnih slučajeva zaraze na određenim organizacionim jedinicima, ali to nije na nivou da bi mogao da ugrozi odvijanje nastavnog procesa”, rekao je Rajčević novinarima u Banjaluci.

Rajčević je naveo da su Vlada i resorno ministarsvo tokom 2019. i 2020. godine dva puta povećavali plate nastavnom i adminitrstivnom osoblju u sistemu visokog obrazovanja.

“Svakako da će Vlada i Ministarstvo tokom ove pandemije i zdravstvene krize nastojati da se taj nivo davanja održi, te da ćemo nakon pandemije raditi zajedno da se plate povećaju”, naglasio je Rajčević.

Predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Dragan Gnjatić istakao je da se nastavni proces u visokoškolskim ustanovama odvija kako je planirano, a da postoje uslovi da se, ako to bude potrebno, pređe na onlajn nastavu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име