Neradni dani u maju

0

ZVORNIK – Povodom Međunarodnog praznika rada neradni dani su ponedeljak i utorak, odnosno 1. i 2. maj, kao i utorak, 9. maj, kada se obilježava Dan pobjede nad fašizmom.

U dane praznika Republike ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

Prema gradskoj Odluci o radnom vremenu u dane republičkih praznika u zdravstvenim ustanovama, apotekama i preduzećima za snabdijevanje vodom, električnom energijom, prevoz putnika, preduzećima za održavanje puteva i vatrogasno-spasilačkoj jedinice obavezno je organizovati rad i dežurstva u obimu potrebnom za funkcionisanje njihove osnovne djelatnosti i za pružanje neophodnih usluga građanima.

Gradskom Odlukom definisano je da u dane republičkih praznika prodajni objekti pretežno prehrambene robe, kao i kiosci za prodaju štampe, butici, prodavnice cvijeća, frizeri i uslužne djelatnosti, radionice za održavanje i popravku motornih vozila mogu da rade do 15:00 sati, a ugostiteljski objekti u radnom vremenu za redovne radne dane.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име