Zbog korone nove mjere u Srbiji

0

BEOGRAD – Na današnjoj sjednici Kriznog štaba odlučeno je da svi objekti u Srbiji mogu da rade do 23 sata.

Odluka na snagu stupa sutra, a ograničavanje radnog vremena do 23 časa zapravo je pooštravanje mjera, jer su pojedini objekti, koji imaju bašte, mogli da rade do jedan sat poslije ponoći.

Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević kaže i da će kontrola primene mjera biti pooštrena u cjeloj Srbiji, a posebno u onim dijelovima gdje je registrovan najveći broj oboljelih.

“Kontrola i sankcije će biti mnogo strože nego u prethodnom periodu”, rekla je Kisić Tepavčević novinarima nakon sjednice Kriznog štaba.

Ona je navela da je tokom posljednjih nekoliko dana došlo do povećanja broja laboratorijski potvrđenih slučajeva zaraze virusom korona i da je najveći broj oboljelih iz Beograda.

“Globalno mi smo još jedna od zemalja sa najnižnom stopom učestalosti oboljevanja. Međutim, ako poredimo sa prethodnom nedeljom vidimo trend porasta oboljevanja i ove nedelje taj trend je za 19 odsto veći nego u nedellji koja je prethodila”, rekla je Kisić Tepavčević.

Ističe je da je to alarmantna informacija ukoliko se imaju u vidu druge zemlje koje su imale povoljnu epidemiološku situaciju, ali se to brzo promijenilo.

Kako kaže, sada je ključni momenat da svi pojedinačno damo sve od sebe, da se poštuju preventivne mjere-nošenje maski izbegavanje okupljanja, lična higijena .

Upitana da li će biti zatvaranja Beograda i ponovnog uvođenja vanrednog stanja, Kisić je navela da Krizni štab nije ni razmatrao takvu mogućnost.

“Moramo da naučimo za živimo sa virusom”, zaključila je ona.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име