Obilježeno 29 godina od formiranja Zvorničke brigade

0

ZVORNIK – Pomenom palim borcima, prisluživanjem svijeća i polaganjem cvijeća na Centralnom spomen obilježju u Zvorniku, danas je obilježeno 29 godina od formiranja Zvorničke brigade.

O osnivanju, ratnom putu Zvorničke brigade, položaju boraca i njihovim daljim djelovanjima govorio je sekretar Gradske boračke organizacije Aleksandar Despotović.

– Borci ove brigade najbolje zanju muke i stradanja sa kojima su se nosili tokom rata, dok su svima pozani rezultati te borbe, podnesene žrtve, patriotizam i stvorena sloboda – rekao je Despotović obraćajući se prisutnim saborcima i građanima.

Prema njegovim riječima, vremenom se stvari zaboravljaju, pogotovo ako nas niko ne podsjeća na slavne ratne događaje kada je stvarana, branjena i odbranjena Republiks Srpska.

– Ovdje smo danas kod ovog spomenika da pokažemo da nismo prestali da cijenimo osnovne vrijednosti kao što su sloboda, patriotizam, socijalna pravda, da ne zaboravimo naše pale saborce i njihove porodice – naglasio je Despotović.

Cvijeće su na spomen obilježje položili bivši predstavnici brigade, Gradske uprave Zvornik, boračkih organizacija i udruženja proisteklih iz proteklog Odbrambeno-otadžbinskog rata, PU Zvornik i 3.  Pješadijskog Republika Srpska puka.

Program obilježavanja počeo je službom u Hramu Presvete Bogorodice, a nakon pomena i polaganja cvijeća organizovan je svečani ručak u sali zvorničkog hrama.

(infobirac.net)

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име