Objavljen spisak poslovnih subjekata koji su dobili pomoć Vlade Srpske

0

BANJALUKA – Poreska uprava Republike Srpske objavila je danas pregled poslovnih subjekata kojima je mjerama Vlade Srpske odobrena pomoć radi ublažavanja ekonomskih posljedica usljed pandemije virusa korona.

Spisak tih poslovnih subjekata objavljen je na početnoj strani internet stranice Uprave, u sekciji Info-kovid 19, rubrika Mjere Vlade Republike Srpske, saopšteno je iz Poreske uprave Srpske.

– Spiskovi poslovnih subjekata koji su objavljeni podijeljeni su u dva dijela, na način da se na jednom spisku nalaze poslovni subjekti kojima je u pomoć odobrena u skladu sa Uredbom sa zakonskom snagom o poreskim mjerama za ublažavanje ekonomskih posljedica nastalih usljed pandemije virusa korona – navedeno je u saopštenju.

U saopštenju je istaknuto da je pomenutom uredbom pravnim licima i preduzetnicima koji su ispunjavali uslove odobrena uplata poreza i doprinosa za mart 2020. godine, isplata najniže plate za april i uplate doprinosa na tu najnižu platu, kao i za uplatu poreza i doprinosa ili najniže plate za maj 2020. godine, u zavisnosti od dužine trajanja zabrane obavljanja djelatnosti u maju 2020. godine.

– Drugi dio spiska odnosi se na poslovne subjekte kojima je pomoć Vlade Srpske odobrena u skladu sa Uredbom o dodjeli sredstava poslovnim subjektima i preduzetnicima radi saniranja posljedica pandemije virusa korona za april 2020. godine, a po kojoj su pravo na pomoć imali poslovni subjekti i preduzetnici koji su djelimično prestali sa radom ili imali smanjen obim poslovanja zbog pandemije – navode u Poreskoj upravi Srpske.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име