Objavljene liste za studentske stipendije iz gradskog budžeta

0

ZVORNIK – Komisija za stipendije Grada Zvornika objavila je danas preliminarne rang liste za dodjelu studentskih stipendija u školskoj 2020/21 godini kojim su obuhvaćena 224 studenta.

Za ovu namjenu iz gradskog budžeta biće izdvojeno 200.000 KM.

Preliminarnim listama obuhvaćena su: svi studenti sa prosjekom preko 8,5 koji ispunjavaju uslove Konkursa-134 studenta, svih 17 vukovaca koji ispunjavaju uslove Konkursa, svih pet studenata sa smetnjama u razvoju ili bez oba roditelja koji su konkurisali, šest studenata iz kategorije djeca poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, prvih pet studenata prve godine Tehnološkog fakulteta u Zvorniku koji imaju najbolji prosjek ocjena iz srednje škole, 37 studenata iz kategorije slabog materijalnog stanja, prvih 10 studenata sa rang liste master studija. Po odluci gradonačelnika odobrene su stipendije za još 10 studenata iz različitih kategorija.

Studentima sa prosjekom preko 8,5, studentima prve godine fakulteta koji su bili vukovci u srednjoj školi, studentima sa smetnjama u razvoju ili bez oba roditelja i na master studijama biće isplaćeno 1.000 KM, odnosno po 100 KM tokom 10 mjeseci.

Za studente iz kategorije djeca poginulih boraca i ratnih vojnih invalida i studente prve godine Tehnološkog fakulteta u Zvorniku stipendija iznosi 500 KM, a za studente slabog materijalnog stanja 300 KM i biće isplaćene jednokratno.

Rok za prigovor je sedam dana od dana objavljivanja preliminarnih rang lista.

Preliminarne rang liste objavljene su na oglasnoj tabli i zvaničnoj internet stranici Grada Zvornika.

(Radio Osvit)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име